03/22/13 08:13
(http://www.klassa.bg/)

Австралийската полиция разби наркобанда в мащабна операция

Австралийската полиция е арестувала 27 души от банда, която се е занимавала с търговия на наркотици в редица азиатски страни. При мащабната операция, която е стартирала през април 2012 г., са били иззети 42 кг. дрога и 4 млн. австралийски долара.

Полицията влязла в дирите на бандитите, които продавали дрога в Китай, Тайланд, Малайзия, Виетнам и Мианмар. Групата искала да разшири дейността си и в Австралия с трафик на хероин и метаамфетамини, предаде АФП.

При операцията на австралийската федерална полиция били конфискувани също недвижими имоти за 5 млн. австралийски долара, 600 000 долара в чипове от казина, бижута, луксозни дамски чанти и един автомобил Ламборгини.. В района на Мелбърн са били претърсени 37 обекта, сред които домове, автокъщи, складове и сейфове. В последния етап от акцията били задържани 6 души. Други 21 вече са изправени пред съдилищата в Ню Саут Уелс и Виктория.




















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване