03/22/13 08:22
(http://www.klassa.bg/)

Верижна катастрофа със 100 ранени в Канада

Най-малко 100 души пострадаха при верижна катастрофа в канадския град Едмънтън, провинция Албърта. Инцидентът е бил причинен от силен снеговалеж, съобщиха местните здравни служби.

По техни данни на градската магистрала, покрита със сняг, са се сблъскали няколко товарни камиона, автобус и няколко десетки леки автомобили, сред които джипове и влекачи. Трасето, на което се е случило произшествието, е било затворено поради евакуацията на водачи и пасажери от катастрофиралите превозни средства.

Първоначално от полицията съобщиха за 300 пострадали, но бързо свиха числото до 100, като хората са с леки и средни наранявания. Един от пасажерите е в тежко състояние, 22-ма са били настанени в болница, на 80 е била оказана медицинска помощ на място, след което си тръгнали.

Движението по пътя бе преустановено общо за около два часа. Заради лошото време в провинция Албърта са катастрофирали и други 130 автомобила за последното денонощия, съобщиха информационните агенции.


















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване