03/22/13 17:09
(http://www.klassa.bg/)

Иво Маринов остава заместник-министър по туризма, но под наблюдение

Иво Маринов остава заместник-министър в оставка с ресор "Туризъм". Това стана ясно при представянето на екипа на служебния министър по икономика, енергетика и туризъм Асен Василев. Маринов обаче ще бъде поставен под наблюдение. "След разговорите с бранша и с премиера взехме решение заместник-министърът в оставка Иво Маринов да продължи да изпълнява своите задължения, но при най-малкия проблем в този ресор той ще бъде подменен с кандидата, който аз предложих", заяви Василев.

Министърът посочи, че след като се е срещнал с представители на туристическия бранш е настъпило съгласие около приоритетите в областта, но не и консенсус кой да работи по тези задачи.

Ирена Младенова ще работи в ресор "европейски програми, инвестиции, иновации и предприемачество", Виолета Лорер с ресор "икономика и малки и средни предприятия" и Божан Стоянов с ресор "енергетика".

Предвиждат се и промени в дейностите на ресорите. Издаването на лицензии и търговия с оръжие ще бъдат извадени от туризма и прехвърлени на заместник-министър Лорер. Иво Маринов ще работи в Пловдив с двете дирекции, които са там, уточни Василев.

„Основната ни задача ще бъде да поддържаме икономическа стабилност, която ще ни осигури доверието на икономическите партньори и спокойна атмосфера за изборите”, постави приоритетите си Лорер. По думите й ще бъде обърнато особено внимание на малките и средни предприятия, за да бъдат улеснени в растежа им и да получат достъп до пазари. Ресорният министър по малките и средни компании каза и, че е стартирала процедурата за изплащане на средства от държавата към компаниите.

Ирена Младенова фокусира работата си върху изплащането на средства от ОП”Конкурентоспособност" към бизнеса. Има отворени две схеми по програмата и ще се положат усилия бизнесът да ги използва по-пълноценно, уточни Младенова. Едната схема е за кредити за общо 700 млн. лв. с лихва, наполовина на пазарната. Парите ще бъдат отпускани по инициативата "Джереми". Другата схема предлага 300 млн. лв. под формата на грантове за енергийна ефективност.
















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване