03/22/13 09:36
(http://www.klassa.bg/)

Михаил Константинов подаде оставка като шеф на "Информационно обслужване"

Председателят на държавната фирма "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов обяви, че подава оставка, която се очаква да бъде приета другата седмица. До решението се стигна, след като преди дни математикът предизвика смут в политическото пространство с изказване, че, ако алтернативата за управление на България е нова Тройна коалиция, той би направил всичко възможно това да не стане.

На пресконференция Константинов посочи един „безспорен” мотив за оттеглянето си – доверието. „Подавам оставка, защото знам, че в едни избори доверието е най-важно. Нито премиерът Марин Райков, нито президентът Росен Плевнелиев, нито „господарят на света” Барак Обама могат да уволнят член на Съвета на директорите на акционерно дружество, дори когато мажоритарен собственик е държавата. Прочетете Търговския закон и Устава на дружеството”, каза бившият вече шеф на фирмата, която отговаря за броенето на бюлетините след изборите.

Михаил Константинов все пак подчерта, че с „непремерените” си думи не е имал предвид фалшифициране на вота на 12 май.

„И през акъла не ми е минавало за фалшифициране на резултати. Впрочем, това не е и възможно. Ставаше въпрос за действия в рамките на закона. Фразата беше глупава и е добре първо да се мисли, а после да се говори. Има група хора, на които дължа извинение, и това са министрите от служебния кабинет, които имат достатъчно проблеми, за да се занимават със скромната ми особа. Когато казах онази глупост, не знаех кой ще е служебният премиер”, каза още видният математик.
















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване