03/22/13 14:43
(http://www.klassa.bg/)

Отново се отлага тестовият полет на Боинг-787 Dreamliner

Необходимите приготовления за тестовия полет на Боинг-787 Dreamliner, приземен от февруари заради проблеми със захранването, все още не са завършени, за да се премине към изпитания, съобщи днес Бюрото на японската гражданска авиация, цитирано от агенция Ройтерс.

„Вчера се върнахме от САЩ и нищо все още не е завършено. Има известен брой етап за преминаване, преди да се премине към тестови полет”, заяви на пресконференция в Токио Шигеру Такана, директор по сигурността на организацията.

През седмицата различни източници твърдяха, че Боинг подготвя два тестови полета на 787 тази седмица, което позволи връщането на самолета в употреба в близките седмици.

Световните регулатори забраниха полетите на съществуващите вече 787 Dreamliner в края на януари, след два инцидента на японски авиокомпании, свързани с литиево-йонните акумулатори на самолетите, по време на полет.

Бюрото на японската гражданската авиация смята, че е твърде рано да се правят прогнози, дали 787 Dreamliner ще може да лети отново в близките седмици.


















Ройтерс


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване