03/22/13 17:03
(http://www.hsnovini.com/)

Съветниците решават дали да бъдат отпуснати по 70 000 лв. за баскетболния и футболен клуб

Митко Ламбов- председател на Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности

На предстоящата общинска сесия съветниците ще трябва да решат дали да бъдат подпомогнати финансово с по 70 000 лв. футболния и баскетболен тим на Хасково. Мотивите за предоставяне на средствата са, че и двата клуба имат нужда от субсидиране до края на сезон 2012/2013 за да изпълнят поставените си цели.

Финансовата подкрепа е била продиктувана от постъпили молби от ръководствата на ФК “Хасково 2009″ и БК “Хасково 2012″. През месец юни миналата година съветниците дадоха съгласие общината да финансира двата отбора със средства в размер до 30 % от техния проектобюджет за целия сезон. Сега искането от ръководствата е за субсидиране с по 70 000 лв.

“Докладните са продиктувани от възникналата  необходимост на двата клуба, тъй като се завишиха критериите им. Специално за футболния клуб, средствата са необходими за да се постигне целта да имаме отбор в професионалната лига, а баскетболния клуб също има остра нужда, защото и те привлякоха качествени състезателки. В крайна сметка идеята е да се развива масовия спорт, а това от своя страна ще става ако имаме и професионални клубове, които да радват както привържениците си, така и хората в града. Както зала “Дружба” в домакинските си мачове е пълна, така и на футболния стадион всеки мач се стичат между 700  и 1000 зрители, което особено за ниво В група е  доста високо постижение. И другите клубове на база резултати и спортни състезания през годината могат да потърсят помощ при остра необходимост. В крайна сметка на общината трябва да се гледа като на един партньор, който помага”, коментира за Хасково Новини председателят на Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежи дейности, Митко Ламбов.

Припомняме, че възроденият баскетболен тим на Хасково постигна редица победи срещу някои от най- именитите тимове в страната, с богата история, още в първия си сезон след близо 20 години липса на спортната сцена.  Футболния тим също стартира успешно своя сезон, като след изиграването на 21 срещи дели първото място с “Ботев” Гълъбово, още в първата си година след завръщане в по- горна дивизия, и е с претенции за влизане в професионалния футбол.

Ако съветниците гласуват отпускането по 70 000 лв. средствата ще бъдат взети от  „Резерв за непредвидени разходи” от външно финансиране, дарения и участие в проекти и програми, се казва в докладните записки.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване