03/23/13 15:57
(http://www.klassa.bg/)

Безпилотни самолети следят за безопасността в Ню Йорк

Възможно е скоро по улиците на Ню Йорк да плъзнат безпилотни самолети, които да следят за сигурността, става ясно от думите на кмета на мегаполиса Майкъл Блумбърг, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Ще имаме повече камери за проследяване и по-малко лично пространство. Този процес вече не може да бъде спрян", коментира Блумбърг пред местна медия, обяснявайки дали е възможно да се използват безпилотни самолети за гарантиране на безопасността в града. За хората, които смятат, че така би се установил тотален контрол върху гражданите, Блумбърг заяви: "Свиквайте! Все едно дали ви харесва, или не".

Той призна, че безпилотниците изглеждат плашещо, но няма разлика дали камерите са монтирани на сградите, или са разположени на машина във въздуха. Пет години ще трябват на Ню Йорк, за да се контролира изцяло чрез камери.

Работи се и по софтуер, който ще помага на полицаите да познават хората по изображението на лицата на хората на улиците, продължи Блумбърг. Нюйоркската полиция вече има мрежа от собствени камери, които са разположени основно на стълбовете на уличното осветление в най-оживените квартали.















ИТАР-ТАСС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване