03/24/13 07:47
(http://www.klassa.bg/)

Възпоменание за 2-годишнината от началото на сирийската революция

С възпоменателна вечер под надслов "Сирия – 730 дни мечта за свобода, потопена в кръв" ще бъде отбелязана 2-годишнината от началото на сирийската революция, съобщиха организаторите.

Събитието ще се състои на 24 март от 18 до 21 часа в Младежкия театър "Николай Бинев". Организатор е Асоциация на Свободна Сирия, съвместно с Фондация "Интелдей".

Сирия е древна страна с над 4000-годишна история и на нейна земя се намират едни от най-светите за християнството места. Днес страната е разкъсвана от конфликт, довел до смъртта на хиляди хора, а милиони са белязани за десетилетия наред от разрушения, убийства, арести, куршуми и бомби. Възпоменателната вечер има за цел да запознае обществеността с кризата в Сирия и да представи приноса на страната в световната културна съкровищница.

Във фоайето на Младежкия театър от 18 часа ще бъде открита изложба от рисунки на сирийски деца-бежанци, която ще разкрие мечтите на тези преждевременно пораснали деца и техните възприятия за изгубената родина и втория им дом.

От 19 часа ще се състои прожекция на филми. Бюфет с традиционни храни ще представи ястия от характерната сирийска кухня.

За участие във възпоменателната вечер са поканени представители на дипломатическите мисии у нас, организации, ангажирани с човешките права, неправителствени организации, медии, граждани.



















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване