03/24/13 07:59
(http://www.klassa.bg/)

Почина Джо Уайдър, бащата на бодибилдинга

На 93-годишна възраст в Лос Анджелис от сърдечна недостатъчност почина Джо Уайдър, бащата на съвременния бодибилдинг и на конкурса "Мистър Олимпия", предаде Би Би Си. Той изгради и империя от списания като Muscle and Fitness, Shape и Men`s Fitness. Джо Уайдър е и човекът, благодарение на когото Арнолд Шварценегер се превърна в звезда в бодибилдинга и на Меката на киното - Холивуд.

Конан Варварина почете кончината на своя гуру с прочувствени думи, наричайки го "кръстника на фитнеса". "Той ни научи, че с упорит труд и тренировки можем да станем шампиони", написа бившият губернатор на Калифорния в своята страница в интернет. "Когато бях момче в Австрия неговите списания ме вдъхновиха, дадоха ми импулс да отида отвъд възможностите си и да си представя едно по-широко бъдеще".
Преди десетилетия продуценти попитали Уайдър дали познава "мускулест мъжага, който поне малко може да играе в киното". На което Джо отговорил:"Имам перфектния човек, играл е в пиеси на Шекспир в Германия, велик актьор е, ама английският му куца". Така Арни взима първата си роля в телевизионен филм - естествено, играе Херкулес.
Джо Уайдър се ражда в предградие на Монреал. Семейството е бедно, младежът трябва да си направи самоделна щанга от ос на автомобил и колела. За да се превърне в звезда от световна величина.

















Би Би Си

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване