03/24/13 10:06
(http://www.klassa.bg/)

Разкриха сигнала за Митко Стефанов-Каратиста

Сигналът за Митко Стефанов, по-известен като Митко Каратиста, изпратен на 18 февруари до Комисията на Янев бе публикуван в интернет. В него се разкрива подробно участието на лицето в дружеството ЧЕЗ

В писмото говорителят на Българска легия Антимафия Петър Якимов информира "за известни ми факти и обстоятелства, обосноваващи предположение за потенциален конфликт на интереси, търговия с влияние и евентуални закононарушения от страна на лице, разполагащо с достатъчно политическо влияние, както лично, така и чрез свързани с него лица".
"Поради големия социален и обществен интерес относно управлението и надзора на енергоразпределителните дружества и по-специално на дружествата от групата "ЧЕЗ" Ви предоставяме информация, която ни навежда на възможност за разкриване на корупционни практики между частни дружества, лица с бизнесконтакти, лица от парламентарната и общинска власт. Също така е възможно контактите на това лице да са със среди, които се определят като криминални и лица, които са обвиняеми по делото "Октопод", се казва в писмото.
Якимов иска "да бъде установено дали лицето Димитър Николов Стефанов е лицето Митко Стефанов – Каратиста, за което Премиерът на България Бойко Борисов на 15.02.2013 г. в отговор на депутата от ПГ"Коалиция за България" Антон Кутев заявява, че трябва да се пита обвиняемия от съда Алексей Петров".
Считам, че в случая се навежда на основателни съмнения за възползване от служебно положение и търговия с влияние за дълъг период от време и извършени престъпления по чл. 283 от НК. Отделно от това в приложената информация според нас са налице достатъчно данни за извършени престъпления – престъпления по чл.304б от НК.
Якимов моли Янев да предприеме необходимите действия за извършване на предварителна проверка по случая, както и да уведоми съответните оторизирани органи- МВР, ДАНС, НАП или Прокуратура за образуване на наказателно или друго производство.
В писмото на говорителя на Легия Антимафия се изнасят факти и обстоятелства за това как Димитър Николов Стефанов e избран в Надзорния съвет на "ЧЕЗ България" ЕАД на 20.10.2010 г. и към момента продължава да изпълнява съответната длъжност. "ЧЕЗ България" ЕАД е създадена в средата на 2005 г., за да изпълнява управленски и подържащи дейности за всички дружества на ЧЕЗ Груп в България. Дружеството е 100% собственост на ЧЕЗ а.с. Чешката Република. Към онзи момент докъм 2011 г., същото лице е бил нещатен сътрудник към 41-во ОНС на депутата, избран от 25 МИР от ПП "ГЕРБ" – Иван Йорданов Божилов – член на Комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм.
Жената, с която Димитър Стефанов живее на семейни начала е втори мандат общински съветник в СОС и е координатор на ПП"ГЕРБ" в 25-ти МИР. Същата е председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност към СОС и член на постоянната комисия по стопанска политика и общинска собственост към СОС.
Димитър Николов Стефанов е собственик, бивш собственик, представляващ и съдружник в следните фирми: Омега Груп М ЕООД, Ер Джи И България ООД, Омега 96 ЕАД
В "Омега Груп М" ЕООД до дата 02.11.2009 е бил съдружник с дружеството "ХАЙЛАНД ХОЛДИНГС ЛИМИТИД", КИПЪР, НИКОЗИЯ. В Ер Джи И България ООД e съдружник с дружеството РГЕ Груп корпорейшънс, САЩ, Невада, а предишния собственик на дялове в дружеството е била друга "странна" фирма – "Ер Джи И Сосиете Аноним", Лихтенщайн с пълномощник адв. Евгений Костов Делибалтов. Фирмата "EР Джи И България" се занимава официално с вътрешна и външнотърговска дейност на едро и дребно, комисионна дейност, транспортна и спедиторска дейност, както и с консултантски услуги.
В писмото се казва, че "Димитър Николов Стефанов се свързва с един от бившите съдружници на Бойко Борисов - бизнесмена Румен Николов-Пашата, по две линии, макар и не преки. Стефанов е бил управител в компанията "Омега 96" до дата 26.07.2011 г., чийто едноличен собственик е английското дружество "Кенут маркетинг лимитед". Последното е създадено от адвокат Евгений Костов Делибалтов, който е представител и на компания с почти идентично име, но регистрирана в САЩ -"Кенут маркетинг корпорейшън". А американската фирма има директно дялово участие в дружество "Арена 95", в което Румен Николов е пряко акционер, показва Търговският регистър. Втората линия е свързана със собственика на RGE Corporation, регистрирана в САЩ, щата Невада. Димитър Стефанов е управител на българския филиал на тази фирма, а собственик е Николай Гоцов Николов. Последният е родом от село Миланово, откъдето е и Румен Гоцов Николов-Пашата. Съвпадащите родно място и имена навеждат към роднинска връзка между двамата. Освен това Николай Гоцов Николов е собственик на РГЕ С.А. и Ер Джи И Сосиете Аноним", регистрирани в столицата на Лихтенщайн, Вадуц".
В края на писмото говорителят призовава председателят на комисията Яне Янев да провери за съпричастност на Димитър Николов Стефанов към силовата групировка СИК и ЗК"Аполо и Болкан" .
"При изявено от Вас желание сме готови да предоставим, допълнителни доказателства (документи, аудио или видео файлове), както и да дадем пред комисията, свидетелски показания, относно съпричастността на упоменатото по-горе лице към организирана престъпна група, занимаваща се със злоупотреба с политическо влияние, пране на пари, източване на ДДС в особено големи размери, реализиране на корупционни практики при изпълнение на държавни поръчки, както й евентуална съпричастност към поръчителство на побой. Можем също така да внесем яснота относно твърденията за контактите на въпросното лице с политическия "елит" към този момент, с цел нерегламентирано подслушване и дискредитиране на политически опоненти", пише в края Петър Якимов, говорител на Българска Легия Антимафия.
В петък пред бТВ от Антимафия разказаха, че "Димитър Николов Стефанов през април месец 2010 година е създал "Частно ГДБОП", намиращо се в офиса на известен бизнесмен в "Бояна". "Там влизат бивши служители на МВР, бивши психолози на МВР и едни от най-добрите ни анализатори. Повече от година този екип се занимава със събиране на публична и непублична информация относно журналисти, разбиване на три политически партии и с изготвяне на компромати във връзка с журналистите, политически лидери и т.нар. олигарси. Става дума за журналистите Владимир Йончев, Илияна Беновска, Сашо Диков и Маргарита Михнева.
Така нареченият частен екип на Каратиста е събирал информация за Сергей Станишев, Моника Йосифова, Румен Овчаров и Антон Кутев. Другата, партия, която са опитвали да разбиват и са правели нерегламентирани записи от офиса е на Меглена Кунева. Правени са психологични профили на Меглена Кунева, включително и на невръстното и дете.
Зад всичко и зад т.нар. "частно ГДБОП" освен Митко Каратиста стоят Румен Николов – Пашата, Цветан Цветанов, с одобрението на Бойко Борисов. Под прякото ръководство на Цветан Цветанов се е извършвано нерегламентирано подслушване и дискредитиране на политически лидери, съобщиха още пред бТВ от Българска легия Антимафия.
















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване