03/24/13 15:27
(http://www.klassa.bg/)

Строителството на магистрала „Тракия“ изостава


„Това, което видях от оставащите 34 км от автомагистрала “Тракия“ не ме радва”, заяви непосредствено след инспекцията на 24 март на новостроящия се участък от магистралата служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева.

Тя подчерта, че за да стане готова магистрала „Тракия” в срок, мобилизацията на работата трябва да се увеличи. „С това темпо на работа обаче няма как да се случи. Считам, че за да стане готова до началото на активния летен сезон, техниката и хората трябва са се увеличат по четири”, посочи служебният министър. Тя допълни, че не намира причина да не се строи, при положение, че по нейна информация е осигурено финансиране.

Екатерина Захариева изрази съжаление, че точно на “финалната права”, строителството на магистралата се бави. Министърът посочи, че с тези темпове на работа пусковият срок на автомагистралата може да бъде до края на юни, съобщи „Нова телевизия“.

От фирмата изпълнител на обекта от своя страна увериха, че ще бъде направено всичко необходимо до началото на активния летен сезон аутобанът да бъде готов. Затова в последната седмица на март ще бъде представен актуализиран график за работа.

Регионалният министър коментира в тази връзка, че няма заплаха за спиране на европейски средства, но е важно работата по последната отсечка да не спира.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване