03/25/13 12:32
(http://www.klassa.bg/)

И ректорът на СУ се разграничи от „знамето“ Стоичков

И ректорът на СУ проф. Иван Илчев реагира на действията на Националното представителство на студентските съвети (НПСС). По повод медийни изяви на главния секретар на НПСС, ректорът на Софийския университет категорично се противопоставя на всякакви опити без негово съгласие името му да бъде използвано в подкрепа на искания на тази организация. От изявлението, разпространено от пресцентър на СУ става ясно, че проф. Иван Илчев не се е срещал по никакъв повод с представители на Националното представителство на студентските съвети и никога не е изразявал подкрепа за техните искания. В ход е подготовката на обща позиция на преподавателите и студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски", в която те ще поставят исканията си за качествено нова философия на финансирането на качественото висше образование и наука.
Тя ще бъде предложена на заседанието на Академическия съвет на 27 март 2013 г. НПСС се замесиха в „акцията" по привличане на Христо Стоичков за „лице, водач и знаме" на студентите. В събота обаче, когато Стоичков бе обявил, че ще каже дали приема или не, в много добре организираното мероприятие в столичната зала Армеец пристигнаха от цялата страна с автобуси хора, нямащи нищо общо със студентството.
В същото време редица студентски организации и факултетни съвети се разграничиха от действията на НПСС, заявявайки, че те първо не са уведомени, и второ отказват да бъдат представлявани от НПСС.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване