03/25/13 11:33
(http://www.hsnovini.com/)

Новият треньор на “Хасково 2009″ : Отборът трябва да се освободи от напрежението

Христо Георгиев- старши треньор ФК “Хасково 2009″

Христо Георгиев бе назначен за старши треньор на ФК „Хасково 2009”. До този момент той бе главен селекционер на „Димитровград 1947” , а преди това помощник на освободения специалист Митко Добрев. В събота Георгиев проведе и първа тренировка с отбора от Ямача.

Г-н Георгиев как се стигна до Вашето назначаване начело на ФК „Хасково 2009” ?

  • За мен също бе изненада поканата от ръководството на тима, честно казано не очаквах и ме ласкае това. В същото време е и голяма отговорност, тъй като нямам голям опит като треньор, но смятам, че няма да разочаровам и ръководството и хората, които ще дойдат тук да гледат отбора.

Запознат сте предполагам с целите на отбора. Могат ли да бъдат постигнати?

  • Разбира се! Аз твърдя, че момчетата, които са събрани в отбора са може би най- добрите футболисти в групата, без да преувеличавам. Работата, която е свършил Димчо Марков е много добра. Това си пролича в предния мач, който се изигра с „Димитровград”. Ако отбора се освободи от напрежението, трябва с разлика да влезе в Б група.

Доста класни играчи се привлякоха през паузата между двата полусезона, сред тях и Вашия син Георги Христов, как ще коментирате селекцията?

  • Имайки предвид нивото на футбола, не само във В група, говорим като цяло за българския футбол, смятам че хората от ръководството са се постарали и в селекцията, благодарение на Димчо Марков са събрани доста качествени играчи с опит. Да не изреждам, доста са футболистите, които наистина са с опит и не би трябвало да има проблем при влизането в Б група.

Какъв тип футбол ще изисквате?

  • Футболът е игра, която няма точна формула, моите изисквания ще са момчетата, които ще бъдат в отбора да играят комбинативен футбол. Моето мнение е, че не трябва да бъде натоварен с толкова голяма тежест Манчев. Трябва и другите футболисти също да поемат отговорност, защото сега върху неговите плещи пада най- голямата отговорност и до голяма степен футболистите, които са на терена разчитат много на него. Ако той има проблем с играта- има и целия отбор, така че може би това е една от главните цели, футболистите малко да се освободят и да разберат, че играта не е свързана изцяло с Манчев и да не се разчита изцяло на него.

 

С какво можем да победим другите отбори?

  • Може да ги победим с добра организация. Условията, които са създали от ръководството на тима, пак повтарям са перфектни. По отношение на останалите отбори в групата мога да спомена един нов претендент „Мастер” Бургас, който през първия полусезон с нищо не показваше, че ще се бори за първото място, но сега си личи, че имат претенции за Б група. Колкото до нас, при създадените условия за трениране, момчетата трябва да мислят само за футбол и резултата няма да закъснее.

Очаквате ли силна подкрепа от феновете, досега стадиона не е бил празен на нито един домакински мач?

  • Хората си обичат отбора, кой ще е на треньорския пост не смятам, че е толкова важно. Феновете са хора, които ако работиш добре и си вършиш работата, и има резултат, ще те подкрепят. Хората искат да гледат добър футбол, който носи резултат. Смятам, че те ще си подкрепят отбора, а ако отбора играе добре, съответно ще подкрепят и треньора
Интервю на Младен Желязков

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване