03/25/13 21:33
(http://www.klassa.bg/)

Партиите могат да получават дарения за изборите до 10 000 лева

До 10 хиляди лева дарение може да получи партия или инициативен комитет за изборите от физическо лице. Всички дарения над минималната работна заплата трябва да се придружават от декларация за произход на парите. Участниците във вота трябва да правят всеки разход или приход над 1000 лева по банков път. Това стана ясно след днешното заседание на Централната избирателна комисия, което за първи път беше предавано директно в интернет, информира бтв. Как взимат решенията в Комисията и за какво спорят представителите на различните партии в нея, вече ще е ясно за всеки потребител в мрежата. Директното излъчване на заседанията на сайта на ЦИК беше заложено в последните поправки на Изборния кодекс с цел по- голяма прозрачност.

„По този начин гражданите ще бъдат още по -спокойни защото освен онлайн заседанията се публикуват всички бюлетини и решения. всеки може да види какво става", заяви Ралица Негенцова, говорител на Централната избирателна комисия.

С излъчването на заседанията в интернет е изпълнена само половината от поисканата от наблюдателите прозрачност, а именно на живо да бъдат показвани и заседанията на РИК-овете. Районните комисии ще бъдат назначени до два дни, а техническата реализация на онлайн излъчването от заседанията им ще бъде обезпечено до 10 дни.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване