03/25/13 15:44
(http://www.hsnovini.com/)

Персонал в елитни заведения в Хасково болни от туберкулоза

Повод на пресконференцията днес бе Световния ден за борба с туберкулозата – 24 март

Сред персонала на елитни заведения и ресторанти в Хасково са открити болни, носещи бактерията на туберкулозата. В един от случаите приносител на заболяването е бил главен готвач. Това информираха от Областния белодробен диспансер, на пресконференция посветена на Световния ден за борба с туберкулозата, но отказаха да назоват заведенията.

Последният регистриран случай на заболял от туберкулоза работник е открит в известен месарски цех в региона. От белодробния диспансер са взели превантивни мерки. “Откривахме болни сервитьори в елитни заведения, готвачи и фризьори. Хора, които имат огромен брой контакти”, сподели началникът на Областния белодробен диспансер д-р Веселин Калфов.

Вероятността от зараза с опасната бактерия е огромна. Едни от начините за предаването й е по въздушно капков път и чрез храна, уточниха специалистите.

Колко са регистрираните болни през т.г.  и какви рискове крие заболяването гледайте в новините  на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване