03/25/13 18:55
(http://www.klassa.bg/)

Предлагат спешната помощ да е в пет болници в София

Директори на големи столични болници са предложили по време на среща с министъра на здравеопазването Николай Петров София да се районира и спешна помощ да се оказва в пет лечебни заведения, а не както досега - в 41.

На срещата са участвали директорите на болниците "Св.Анна", "Св.Екатерина" и на Националната кардиологична болница.

Спешната помощ е най-добре да се оказва в пет мощни болници, каза пред журналисти след срещата председателят на Асоциацията на работодателите в здравеопазването и директор на болница "Св.Анна" д-р Димитър Димитров.

Трябва да се доразгърне системата на тел.112, за да няма неточна информация, подавана към лекарите от спешната помощ, според д-р Димитров.

Все още бюджетите на болниците не са дофинансирани, като след последната актуализация, средствата, които не достигат на големите лечебни заведения, са около 25%, каза д-р Димитров.

Директорите увериха, че пациентите в болниците, за които се оказват интензивни грижи и лечение, не трябва да доплащат, въпреки че интензивните грижи от тази година са недофинансирани.

След седмица предстои нова среща с министър Петров и с представители на Българския лекарски съюз и на Националната здравноосигурителна каса.
















БТА


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване