03/25/13 23:54
(http://e-vestnik.bg/)

Приказка за хитрия Волен

Воленчо...
Колаж от Иво Ангелов, Фейсбук.

Толкова му вярвах, толкова му вярвах, а той така да не ме разочарова. За разлика от Яне Янев, на когото не вярвах, че ще уволни Бойко Борисов. Той обаче не оправда надеждите ми - не уволни, а направо свали Буда от власт за 24 часа. Не постъпи Янев според моите очаквания - не връчи на Винету едномесечно предупреждение, през което време уволняваният да си потърси друга държава за управление, други журналистки да му месят баница и да му пипат мускула; други частици от свещения кръст за откриване и друг народ за закриване; месец след месец да ходи до бюрото за безработни, да пита има ли нещо като за мене, а бюрото да му отговаря: има, избирай - държач на маркуч или дилър на дрога.

Фюрерът, Дяконът и Мухобойко

Но в развитието на Волен винаги съм вярвал. Волен укрепи вярата ми в човека. Помните ли откъде започна това момче? Ако сравним неговия път с този на Бил Гейтс и Стив Джобс, може да се каже, че и Волен тръгна към върховете на успеха от един гараж - някакви цигани, които изпращаше на Сапун, и някакви турци, от които освобождаваше България през 1878-ма. Неговият път мина през битката му срещу Холокоста и световния еврейски заговор; през уличните представления, в които пресъздаваше събирателен образ на Хитлер и Левски; през мазните му борби срещу някакъв тип, наречен от него Мухобойко; през противниците на Мухобойко, и пак през Мухобойко.

От скапан гараж, украсен с голи каки и собствените му голи снимки (с очила, с чаша, с член, с пура), Волен изгради от национализма многоетажен бизнес център с разностранна дейност - вестник, телевизия, недвижими имоти, банкова дейност, офшорни фирми, заварен син и психиатричен кабинет. И тъкмо да започне изграждането на камбанарията на бизнес центъра със специално отлятата за целта Фюрер Камбана, мазилката на национализма взе да се руши, покривът протече, тоалетните чинии преляха и по стълбите стана много хлъзгаво.

Тогава Волен, който може и да не е умен, но е хитър, реши: докато всичко не се е разпаднало окончателно, да го продаде на руснаците. Каза им, че единствено неговият бизнес център е в състояние да отдели България от Европа и да я върне в скута на Съветския съюз; гарантира им аецове и маецове; обеща им, че ще ги извика да освободят България от американско робство; закле се в победата на социализма. С други думи, от един нищо и никакъв национализъм взе пари колкото за цял интернационализъм.

Че кой друг умее такива неща?

Още преди сделката да е финализирана, със същата оферта Волен отиде и при китайците. Каза им, че в основния камък на неговия бизнес център е вложена книжка с цитати на Мао; гарантира им на всеки ъгъл китайски ресторант; обеща им да освободи България от американско, турско, руско и най-вече от японско робство, като я присъедини към Поднебесната империя; закле се в победата на социализма. С други думи, китайците заедно с един контейнер фалшиви маратонки му изпратиха и един контейнер юани.

Още преди сделката да е финализирана, със същата оферта Волен отиде и при венецуелците. Показа им последната си епикриза, за да се уверят, че чавеизмът е в кръвта му; гарантира им, че бъдещето на България е социализъм с венецуелско лице; обеща им, че ще им даде колкото искат военни бази, за да нападат Америка, Европа и България, докато социализмът не победи в цял свят и пак се закле в победата на социализма. С други думи, продаде бизнес-национализма срещу един танкер венецуелски петрол.

Аз продължавам да вярвам на Волен, защото той не е човек, който променя убежденията ...

Публикувана на 03/25/13 23:54 http://e-vestnik.bg/17117/prikazka-za-hitriya-volen/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване