03/25/13 22:53
(http://www.klassa.bg/)

Турската жандармерия арестува българи и румънци за контрабанда на горива

При акция на турската жандармерия днес е обезвредена престъпна група, занимаваща се с контрабанда на горива от България и Румъния в Турция. Сред задържаните 30 души има българи и румънци, съобщи БНР.

При полицейската операция са били иззети оръжия, фалшиви документи за самоличност, една фалшива карта на сътрудник на турското контраразузнаване. Групата е била обезвредена след продължително проследяване, при което са били засечени и разговори по мобилни телефони с чужбина, в които били използвани кодови имена. Акцията е била осъществена едновременно в 35 точки, главно в пристанищните градове Истанбул, Ялова, Зонгулдаг.

Групата е внасяла контрабандно гориво, което се ползва главно в морските моторници, но е забранено в Турция. Контрабандното гориво се натоварвало от България и Румъния на цистерни, които пренасят всякакви горива. В контрабандата били замесени и служители от морските митници, на които бандата давала големи рушвети.

Задържаните са предадени на правосъдието, а прокуратурата в Истанбул продължава разследването по случая.




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване