03/26/13 15:57
(http://www.hsnovini.com/)

„Висящи” кафета вече и в Хасково

Борис Архондев

От днес в Хасково кафене и няколко хранителни магазина предлагат „висящо” кафе и споделен хляб или закуска. Първи в благотворителната инициатива се включи популярното заведение „Антигуа” на бул. „България” 3.

„Имахме вече две „висящи” кафета, които хората използваха. В началото клиентите реагираха малко скептично, но когато обяснихме за идеята я приветстваха и участват”, сподели собственикът Борис Архондев.

Към инициативата се присъединиха и няколко хранителни магазина в Хасково- „Бояна” на ул. Самуил 2, „Руми” на бул. „Раковски” и „Четирите сезона” на ул. „Христо Ботев”.

„Това е една добронамерена кампания за нуждаещите се, нека всички, които имат желание да помогнат се включат в нея”, призова магазинерката Росица Христова.

„Така можем да помогнем на хората да се почустват щастливи до известна степен, да направим денят им по-хубав”, допълни Ана Андреева.

Клиентите в Хасково също с радост откликнаха на инициативата.

Припомняме, че благотворителната кампания тръгва от Неапол, където от години съществува негласното споразумение, че всеки може да си поръча „висящо” кафе, което да плати без да консумира и което да бъде ползвано от човек, който не може да си го позволи. Движението набра изключителна скорост в социалните мрежи и така в България към „висящите” кафета бяха добавени хляб, закуски и всякакви стоки от първа необходимост.

Информация за други заведения и магазини в Хасково, които желаят да станат или вече са част от кампанията, може да ни изпращате на сайта в рубриката „Изпрати ни новина” или на редакционната поща на телевизия „Рекординг” rectv1@gmail.com

Поемаме ангажимент да ги обединим в общ списък, който ще публикуваме.

Росица Христова

 

Ана Андреева

Маринела Филипова
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване