03/26/13 10:55
(http://www.hsnovini.com/)

Първи април е крайният срок за декларациите на фирми

НАП- Хасково

3 219 клиенти на офиса на НАП в Хасково имат възможност да намалят дължимите данъци, тъй като са подали декларациите си по електронен път с електронен подпис. 620 от тях са еднолични търговци и физически лица, които използвайки интернет, ще спестят 5% от данък върху общия си доход от 2012 година, ако дължат такъв. 2 599 са фирмите, които също са предпочели онлайн декларирането пред НАП и с това ще намалят корпоративни данък, който имат да довнасят с 1%, но не повече от 1 000 лева.

Общо 8 838 са данъчните декларации, приети до днес в офиса на НАП в Хасково от граждани и дружества. Ако първите обаче имат на разположение още малко повече от месец, за да подадат формулярите за получени доходи от различни източници през предходната година, то фирмите имат само една седмица, за да се отчетат пред данъчните.

1 април, понеделник, е последният ден за подаване на годишните декларации от юридическите лица за облагане с корпоративен данък. Декларация от така наречения образец „нулев“ – 1010а, подават и тези, които през миналата година не са развивали дейност и нямат приходи и разходи за отчитане.

 Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване