03/26/13 17:29
(http://www.hsnovini.com/)

Учениците почиват на аванта през май

Иван Панайотов, началник РИО – Хасково

Учениците ще почиват общо 15 дни през май, заради празници, матури и избори. Първата почивка е заради великденските празници и Гергьовден от 1 до 6 май. Само 2-ри май ще се отучва на 14-ти, уточниха от образователния инспекторат. През тази година учениците ще почиват и на 13 май, заради предстоящите парламентарни избори. Денят е обявен за не учебен с заповед на министъра на образованието.

Още два дни през май ще бъдат не учебни. На 21 и 23 май седмикласниците и дванадесетокласниците полагат задължителни изпити. Първите ще се явяват на национално външно оценяване. Изпитът е входен за гимназиите. На 21 май учениците ще се явяват по български език, а 23 май по математика. Същите дати важат и за матурите при зрелостниците, информира началникът на РИО-Хасково Иван Панайотов.

Всички почивни дни без този за изборите са планувани в учебния план. Това е оказано и в заповедта на министъра на образованието.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване