03/27/13 15:48
(http://www.hsnovini.com/)

268 души потърсиха данъчни облекчения от НАП Хасково

От началото на тазгодишната данъчна кампания 268 жители на областта са поискали от НАП в Хасково да им бъдат възстановени надвнесени данъци заради различни облекчения, информират от приходната агенция.

Лични вноски за застраховка „Живот“, правени през предходната година, намаляват дължимия данък върху доходите. Това е и една от най-честите причини клиенти на приходната администрация в региона да ползват данъчни облекчения, показва анализ на местния офис на НАП. Облекчения се полагат и при внасяни през миналата година суми за доброволно здравно осигуряване, осигурителен стаж при пенсиониране, дарени средства за култура, Български червен кръст, Фонда за лечение на деца, Фонда за трансплантации.

Правото си за данъчно облекчение могат да заявят и млади семейства теглили ипотечен кредит, информират от приходната агенция. От тези семейства се изисква да представят документ от банката, отпуснала заема, в който е описан размера на направените лихвени плащания през годината.

Намалената работоспособност, която също дава право на данъчно облекчение, се доказва с решение от ТЕЛК, напомнят още от Националната агенция по приходите.

От НАП информират още, че за да се ползва данъчно облекчение е необходимо данъчната декларация да е подадена в срок – 30 април и към нея да са прикрепени необходимите документи, удостоверяващи  правото на облекчение. До днес в офиса в Хасково доходите си от миналата година са декларирали общо 4 130 физически лица.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване