03/27/13 04:52
(http://www.klassa.bg/)

БСП- Рудозем: ГЕРБ върнаха България 50 години назад

Общинската организация на БСП в Рудозем подкрепи с пълно мнозинство решението на Националния съвет на левицата Дора Янкова да бъде водач на листата с кандидат-депутати в Смолянско.

Тя е получила и най-много гласове от основните партийни организации в миньорската община. Социалистите в Рудозем номинираха като втори общинският председател на БСП в Златоград Емил Хумчев. Конференцията в Рудозем премина при голям интерес. Официален гост бе Петър Харадинов –член на областната организация на социалистите. Пред членовете и делегатите той посочи, че листата на БСП в Смолян ще е от осем човека, които ще бъдат утвърдени в края на седмицата. "За пореден път ние показахме, че сме най-демократичната партия по отношение на номинациите за народни представители", посочи Харадинов и добави, че всеки кандидат се е издигнал от основните организации по места и се утвърждава последователно от общинските и областна организация.

В Рудозем Харадинов прогнозира, че изборите няма да са спокойни и принципни, затова БСП ще се опита да бъде гарант за честността на вота. Според него изборната битка ще е безпощадна, а доказателство за това, е, че цялата опозиция се съмнява в честността на изборите. "Това е така, защото изборите за кмет и общински съветници през 2011г. показаха, че изборите бяха откраднати от ГЕРБ", каза Харадинов, давайки пример със Смолян, където на първи тур БСП води, на втори тур вдига значително гласовете в своя подкрепа, но губи изборите заради автобусите от София и поголовното купуване на гласове. Харадинов изтъкна, че от страна на ГЕРБ са били хвърлени много средства тогава, за да се купят изборите в Смолян и Дора Янкова да падне. Въпреки подадените сигнали до редица органи нямаше никакви реакции. Той предупреди и за внимание с ДПС, тъй като в много общини съветниците на Движението са в коалиция с ГЕРБ. "Ние се нуждаем от експертно, програмно правителство, защото се върнахме 25 години назад", каза още Харадинов и посочи, че управлението на ГЕРБ, неспособните му министри и личното его на Бойко Борисов са върнали държавата много назад. "По време на управлението на ГЕРБ само в Смолянско бяха закрити 12 хил. работни места в Смолянско. Фалираха маса фирми, ликвидираха малкия и среден бизнес с натиска от ГЕРБ над тях. Нищо в страната не е наред – няма доходи, няма пенсии, няма социална политика, няма здравеопазване и сме на опашката в ЕС", изброи Харадинов. Той призова актива на БСП в Рудозем за пълна мобилизация, за да може партията да вземе максимума, тъй като държавата не може да се управлява на парче. "Трябва ни мащабна програма с регионални и секторни политики. Ние сме готови да изведем страната от блатото", категоричен бе Харадинов. Според него най-големия грях на ГЕРБ е закриването на болниците в Рудозем и Девин, при условие, че смолянчаката д-р Даниела Дариткова е била председател на Здравната комисия и като такава е била длъжна да направи всичко възможно, за да се реши въпроса със здравеопазването в тези региони.

Общинският председател на партията в Рудозем д-р Цвятко Хаджиев заяви, че управлението на ГЕРБ е довело страната до мизерия и бедност, а на пиедестал са издигнати монополи и олигарси. "Ние сме за лява, социална и икономическа програма. Нов социален договор, преодоляване на бедността и мизерията", заяви д-р Хаджиев. "Няма как да приемем, че всички носят еднаква отговорност за ситуацията в България, защото от първия ден на ГЕРБ предупредихме какво ще се случи с управлението на Бойко. Ние сме на изкуствено дишане, с просешка тояга, с опразнена хазна и тежки проблеми", заяви още той.

Социалистите запитаха защо Бойко Борисов се държи като опозиция на собственото си управление и съзряха в криенето му опит за поредна лъжа, която да го доведе на власт, за да плячкосва България.

Общинската организация на БСП в Рудозем се обедини за пълна победа на предстоящите избори. Единно бе мнението, че управлението на ГЕРБ е било вредно за страната и затова повече тази партия не бива да се връща на власт.











БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване