03/27/13 20:07
(http://www.klassa.bg/)

Изпълнителният директор на Iberia подаде оставка

Генералният изпълнителен директор на Иберия (Iberia) Рафаел Санчес-Лосано подаде оставка след месеци на стачка на служителите в компанията, които протестират срещу преструктурирането на превозвача, съобщи Financial Times.
Санчес-Лосано е начело на компанията от 2009 година насам. На неговото място е назначен Луис Галего, главен изпълнителен директор на основаната миналата година IAG loukostera Iberia Express.
През 2011 година Iberia, която отдавна работи на загуба, се сля с British Airways в рамките на IAG. В резултат на сливането миналата година IAG загуби 1 млрд. долара.
Ръководството предложи план за преструктуриране, за да бъдат намалени разходите, който от своя страна предизвика протести сред работниците и служителите, които повече от месеци изразяват недоволството си срещу намерението на компанията да съкрати работните места с около 20%.
IAG потвърди плановете си за увеличаване на годишната оперативна печалба на 1,6 млрд. долара до 2015 г., но приносът на Iberia може да бъде преразгледана.
Днес на борсите акциите на IAG се понижиха с 2.2%.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване