03/27/13 15:02
(http://www.klassa.bg/)

Обучават граждански модератори по проект

Сдружение „Международен Алианц за Развитие”, България организира международно обучение за граждански модератори като част от проект „Европейски граждански ресурсни центрове”, реализиран с финансовата и институционна подкрепа на Европейска Комисия, Програма "Европа за гражданите".
Основната цел на проекта е да даде възможност на гражданските организации и публичните институции да вземат активно участие в процеса на формиране на националните и Европейски политики. В рамките на проекта се планира създаването на 7 национални ресурсни граждански центрове и един Европейски, които да предоставят информационни и консултантски услуги на граждани, НПО, Общини, по отношение на ресурсите и възможностите, които предлага Програма „Европа за гражданите”.
Обучението ще даде възможност на 20 души от 7 Европейски държави (България, Италия, Австрия, Гърция, Румъния, Словения, Латвия) да развият своите компетенции за консултиране и предоставяне на конкретна информация на граждани, организации, бенефициенти по Програмата. По време на срещата участниците ще имат възможност да усъвършенстват своите знания и уменията относно създаване, развитие и изпълнение на проектни идеи, организиране на обучения и информационни кампании, граждански инициативи. Обучителният курс ще се проведе в в периода 9-13 април 2013 г. в гр. Банкя, България.
Проектът се реализира в партньорство със 7 европейски организации: Международен Алианц за Развитие, България; „European Federation of Mentoring for Girls and Women” - Австрия; „Нellenic Regional Development Centre” - Гърция; „Association of Local Democracy Agencies” - Италия; “Solis Tuvak” -Латвия; „Butterfly Dreamer Association” - Румъния; „Association for rural development” - Словения.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване