03/27/13 12:41
(http://www.klassa.bg/)

Снегът предизвика верижна катастрофа на 100 превозни средства в Австрия

Най-малко един човек загина при верижна катастрофа във вторник вечерта на 60 автомобила и 40 камиона в Австрия, съобщи Би Би Си. Предизвиканото задръстване по магистрала А1 западно от Виена е над 2 километра. Инцидентът е станал при Санкт Пьолтен на 60 км от столицата. Пожарникари, линейки и хеликоптер са на мястото. Най-вероятната причина е заледеното платно на магистралата. В Южна Австрия най-малко 29 души бяха ранени, шестима от които сериозно, при два инцидента в тунели в провинция Щирия. Магистралата А2, която минава през тунелите, е била затворена и в двете посоки.
Рекорден снеговалеж в украинската столица Киев предизвика хаос в транспорта и мнозина жители, се качиха на ски, предаде АФП. Тежък снеговалеж в три области в Румъния затвори училища и предизвика транспортен хаос. Подобно е положението и на северната сръбска граница с Унгария, където камиони се извиха на огромна опашка. В съседна Хърватия пък черен лед скова пътищата и ги направи невъзможни за движение.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване