03/29/13 14:03
(http://www.hsnovini.com/)

БНТ снима филм за Хасково

В Александровската гробница

От два дни екипът на предаването „Опознай България” на БНТ, съвместно с Туристически информационен център – Хасково, снима филм за историята, културата и забележителностите на града. Предаването „Опознай България” се излъчва по БНТ СВЯТ /сряда, 15.30 ч./ и се повторя по БНТ 2 /събота следобед/. То води зрителя до едни от най-интересните кътчета от страната, представяйки историческите и географски особености на цели региони. Освен опознавателен характер, форматът дава възможност да се образоват ученици от 1-ви до 12-ти клас. Всяко предаване представлява образователно-развлекателен разказ, търси известни личности от съответния регион, разговаря с историци, с възрастни хора, запечатали факти от историята.

Зрителите пътуват до съответните места  водени от сладкодумен разказвач. Той разпитва, обяснява и показва – задава всички, дори на пръв поглед странни въпроси, и търси логични отговори. Така неусетно историята и географията се преливат и се вижда логиката на нещата.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване