03/29/13 13:25
(http://www.hsnovini.com/)

Еском: Кметът спира инвестиции. Г. Иванов: Какви инвестиции с 25 хиляди лева печалба?

Георги Иванов

В национален седмичник днес бе публикувана статия със заглавие “Кметска забрана за инвестиции – невероятните приключения на един кабелен оператор в Хасково”. От вестникарската трибуна хасковската фирма Еском обвинява градоначалника Георги Иванов, че стопира инвестиционните им проекти. Потърсен за коментар по темата кметът заяви:

„Това е поредната изобретателност на фирма Еском, която ме атакува, че не съм й разрешавал да инвестира в Хасково. Едно трябва да се знае- когато някой иска да инвестира, той представя проекти, те минават през съвет за архитектура и този съвет решава дали тези проекти стават или не. Тук битката е за пари. Съгласно нашите наредби, които са гласувани от общинския съвет, а не са измислени от кмета- този, който иска да прокарва подземни канали плаща една сума за одобряване от 5 лева на линеен метър, защото той е освободен да плаща сервитут. Таксата, която се събира е еднократна. В публикацията виждам поместени някакви аномалии, че Еском искали 60 километра, а доскоро бяха 24 и че сумата, която трябвало да плати е 2 милиона. Вижте, когато искаш да правиш инвестиция, която е за цял живот и ще събираш пари от нея цял живот, и утре ако тръгнеш да продаваш фирмата си тя ще е скъпа, защото има подземни канали, то е нормално да влагаш пари. Но те не искат да влагат, те казват, че ние искаме да ги изнудваме. Прочетох и нещо друго интересно в тази публикация- пише, че тази фирма има оборот от 4.5 млн. лева и печалба от 25 000 лева. Няма нормален гражданин, който се занимава с бизнес и разбира от бизнес, който да не знае, че фирма която при 4.5 милиона реализира 25 хиляди печалба, тя просто не може да просъществува.

Собствениците се хранят от тази печалба, те карат коли, те плащат такси, те от това живеят. Тези 25 хиляди като ги разделиме на 12 месеца се получава, че собствениците на фирмата взимат на месец по 1000 лева. Ние обаче не падаме от небето.

Голямата аномалия е, че се плюе, а всъщност се крие печалба. В момента за кабелите, които са опънали по стълбовете не плащат нищо. И тъй като в момента явно реализират някаква много сериозна печалба, това че трябва тепърва да плащат за законни кабели просто ги съсипва. И затова атакуват Георги Иванов и респективно община Хасково.

Аз задавам въпрос- как може при 25 000 лева печалба, която е декларирана да се закупят две къщи и един куп коли. И в същото време и да се живее от тези пари. Това е моят въпрос в отговор на тяхната публикация.”

Маринела Филипова
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване