03/29/13 06:30
(http://www.klassa.bg/)

Здравните власти в САЩ предприемат нова офанзива срещу тютюнопушенето

Здравните власти в САЩ предприеха нова мощна офанзива, която има за цел да намали броя на пушачите в страната, след като подобна кампания през миналата година даде положителни резултати, предаде АФП.
Новата кампания окуражава зависимите от тютюна да се откажат от вредния навик чрез серия от рекламни клипове, които описват болезнени лични преживявания на лица, борещи се със свързани с тютюнопушенето болести. „Тази кампания спасява човешки живот и чрез нея се спестяват пари като на хората се съобщават факти за тютюнопушенето и достъпни начини за насърчаване на отказа”, заяви здравният министър на САЩ Катлийн Сибелиус.
Подобна кампания, проведена през миналата година, се оказа много ефективна, като в резултат на рекламните клипове значително се е увеличил броят на обажданията на горещите линии за оказване на помощ на хора, желаещи да се откажат от тютюна.
По време на кампанията през 2012 г. броят на обажданията в здравните служби се е увеличил двойно до 200 000. Миналогодишната кампания струваше 54 милиона долара и продължи 12 седмици.


















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване