03/29/13 15:53
(http://www.hsnovini.com/)

Искане за тройна експертиза отложи отново делото срещу Станимир Колев

Обвиняемият Станимир Колев

Назначаване на тройна съдебно- медицинска експертиза по делото за убийството на 66- годишния Георги Минков го отложи отново, този път за 17 май. Молбата бе по искане на защитата на обвиняемия Станимир Колев.

За днешното заседание по искане на съда бе изпратено писмо от хасковската метеорологична обсерватория с температурата в региона в края на месец февруари, когато е било извършено престъплението. Данните в този период бяха от местната обсерватория, тъй като няма такава в село Крум, край което е бил намерен трупа на Георги Минков.

Днес пред петчленния съдебен състав своят доклад потвърди и Гергана Стефанова, която е извършила ДНК експертиза върху 7 предмета, сред които дрехи, нож и обувки на обвинения Станимир Колев.

Заключението на Стефанова е, че на три от предметите е открита кръв. Малкото количество обаче показва човешка такава само върху блузата на Станимир. Именно заради минималното количество обаче не може да се установи кръвна група.

Защитникът на обвиняемия, адвокат Веселина Динева, поиска тройна съдебно медицинска експертиза, за доказване на точното време на смъртта.

Различия в данните на обсерваторията и тези от свидетелските показания за метеорологичното време отчете председателят на съдебния състав Стратимир Димитров.

В крайна сметка магистратите решиха да отложат делото, като за следващия път бъде назначена тройна съдебно медицинска експертиза, в която отново ще бъде включен д-р Еленски и други двама члена от старозагорската многопрофилна болница. Пред тях съда постави задачите да установят дали трупът на жертвата е намерен в първото денонощие след убийството или това се е случило 5 дни по-рано.

Припомняме, че в края на февруари миналата година трупът на Георги Минков бе открит с прерязано гърло край въжената линия между местността Дурхана и село Крум от служител на помпена станция, който днес също бе разпитан. Впоследствие Станимир бе арестуван и срещу него бе повдигнато обвинение, че умишлено е умъртвил с особена жестокост възрастния мъж.

Следващото заседание е на 17- ти май.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване