03/29/13 15:42
(http://www.hsnovini.com/)

Оправдаха Младен Младенов за убийството на баба Милка от Корен

Младен заедно с адвокат Георги Зарчев секунди след обявяването на оправдателната присъда

Хасковският окръжен съд оправда Младен Валериев Младенов, обвинен в убийството на 78- годишната Милка Стефанова от село Корен.

Младен Младенов бе подсъдим по обвинение, че е изнасилил и убил по особено жесток и мъчителен начин 78-годишната Милка Стефанова. Според обвинението след пиянски запой той нахлул в дома на старицата, нанесъл й няколко удара и я изнасилил. След това обвиняемият се присъединил отново към компанията си и продължил запоя. Впоследствие жената е починала.

На днешното заседание бе проведен разпит с вещи лица, които потвърдиха становищата си.  Самият Младен заяви, че е невинен и е с чиста съвест.

Прокурор Славова поиска присъда между средната и максималната по обвинението за изнасилване и доживотна за убийство.

От своя страна в пледоарията си един от защитниците на Младен, адвокат Георги Зарчев заяви, че доживотната присъда ще е голяма грешка. Заедно с колегата си Марин Марковски те поискаха оправдаване за подсъдимия. Сред мотивите, които изтъкна Зарчев са, че са били подложени на изследване над 30 предмета, сред които и пръстена на Младен, върху които не са намерени кръв и други биологични материали от клиента му. Сред мотивите бе и това, че в бельото на баба Милка са били открити биологични материали от мъж, но не от Младен. Зарчев спомена и, че след като се твърди че обвиняемия е бил пиян във въпросната вечер няма как той да не е оставил отпечатъци в дома на жертвата, а такива няма.

В крайна сметка след малко повече от час съвещание съдебния състав обяви, че намира Младен Младенов за невинен в това, че на 24- ти април 2011 година е умъртвил умишлено по особено жесток и мъчителен начин Милка Стефанова. Оправда го и по обвинението в изнасилване.  Отхвърлени бяха и исканите от роднините на бабата суми за обезщетение.

Прокурор Славова заяви, че ще обжалва присъдата. Това може да стане в срок до 15 дни от днес в Апелативен съд Пловдив.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване