03/29/13 16:00
(http://www.hsnovini.com/)

Хасковските боксьорки тръгват към Пловдив с надежди за медали

4 състезателки на боксов клуб „Хасково” ще вземат участие на предстоящото държавно лично първенство за жени в Пловдив, което ще се проведе в началото на следващата седмица.

Вече традиционно носещите слава на местния женски бокс Гюлсен Кадир до 46 кг. и Набибе Николаева до 57 килогравоните ще защитават отново името на БК „Хасково” в рамките на шампионата при жените. Заедно с първата и втората в ранглистите на своите категории, ръководството ще заложи и на две дебютантки. Това са Антония Йорданова до 48 и Петя Георгиева до 69 кг. Двете момичета тренират в залата едва от 2- 3 месеца, но от тима са решили да проверят на какво са способни на ринга като при добър жребий може да се очакват и медали. Най- големи са очакванията към представянето на Гюлсен и Набибе. В състезанието участие ще вземат състезателки от най- добрите боксови клубове в страната сред които русенските “Дунав”и “Локомотив”, НСА и разбира се „Хасково”. Шампионата стартира в началото на следващата седмица, а срещите са в тренировъчната зала на стадион “Христо Ботев” в Пловдив.

Веднага след завръщането на жените от държавното първенство пред боксовия клуб излиза ново предизвиокателство. На 9- ти април школниците от 13 до 14 годишна възраст също заминават за Пловдив. Там хасковлии ще бъдат представени от Николай Ангелов, Божидар Димитров и Мерт Боянов. До края на април и юношите ще запишат участие в отборното. Там отборът ще бъде представен от Станимир Делчев, Александър Калинов, Тончо Тончев, Александър Георгиев и Теодор Симеонов.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване