03/30/13 09:30
(http://www.klassa.bg/)

Осемгодишно момче се сражава на предната линия в сирийската война

Това е една от най-шокиращите снимки от войната в Сирия. Осемгодишно момче пуши цигара, а малките му пръсти здраво стискат автомат „Калашников”. Той е твърде малък да държи правилно автомата, но това малко момче – Ахмед – вече е боец в сирийската гражданска война, пише вестник “Дейли Телеграф”.
Снимката, направена на фронтовата линия в квартал на Алепо, бе използвана от медиите по света за разтърсващо напомняне за нехуманния характер на войната.
Ахмед разказва, че от безгрижно момче с любящо семейство е станал дете-войник, живеещо на една от най-смъртоносните улици на разрушения град Алепо.
„Стигнах до това, да помагам на чичо ми и неговите другари, защото няма друг избор. Няма училище, семейството ми е мъртво, какъв избор имам?”, казва той.
Родителите му загиват при минометен обстрел в квартал Салахедин, където баща му се сражавал за Сирийската свободна армия. Сега на Ахмед му е останал само чичо му, на когото той подражава и следва в сраженията срещу правителствената армия.
Облечен в дрехи, наподобяващи ученическа униформа, от няколко седмици за Ахмед фронтовата линия е единствената площадка за игри.

















“Дейли Телеграф”
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване