03/31/13 09:30
(http://www.klassa.bg/)

Предприятията в КНДР - готови за военен режим на работа

На фона на маневрите на Вашингтон и Сеул, отряди на работническо-селската гвардия и на младежката Червена гвардия действат в промишлените предприятия и в селскостопанските кооперации и са "в пълна бойна готовност". Заводите и фабриките са готови във всеки момент да минат на военновременен режим на работа. Това предаде севернокорейската държавна информационна агенция с уточнението, че са взети всички мерки за защита на предприятията от нападения на авиацията на противника.

Според вестник "Нодон синмун" в страната все по-често се чували искания "да се разгърне свещена война за обединените на родината".

КНДР няма пасивно да наблюдава подготовката на Вашингтон за агресия и ще отвърне на "ядрения шантаж от страна на САЩ с безпощадна ядрена атака", заяви върховният главнокомандващ Ким Чен-ун.

Междувременно в столицата Пхенян започна работа пленум на ЦК на управляващата Корейска трудова партия. В решението на Политбюро за свикване на пленума бе казано, че на него ще бъдат обсъдени важни въпроси,"свързани с победоносното развитие на корейската революция и решителния поврат в делото за завършване на чучхейския революционен курс".

"Чучхе" е идеологията на Корейската трудова партия, върху която е изградена политическата система на Северна Корея.

На 1 април в Пхенян ще се състои и сесия на Върховното народно събрание. Сесията идва в навечерието на големия национален празник на КНДР - Деня на раждането на основателя Ким Ир-сен, който е на 15 април.















btvnews.bg



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване