04/01/13 13:57
(http://www.klassa.bg/)

Березовски наистина е молил Путин да му прости

Борис Березовски наистина е писал на Путин, за да му се извини и да поиска разрешение да се върне в Русия. Това разкрива пред руското опозиционно издание „Ню Таймс“ неговата 23-годишна приятелка Катерина Сабирова, с която са имали уговорка да прекарат две седмици на почивка в Израел. Тя отхвърля хипотезата той да се е самоубил, предава АФП.
Руският олигарх бе намерен мъртъв в Лондон на 23 март с белези, сочещи  за обесване. Той живееше в изгнание във Великобритания, след като се скара с Владимир Путин през 2000 г.
Преди дни говорител на Кремъл съобщи, че олигархът е написал писмо до президента на Русия, в което му се извинява и го моли да му разреши да се върне в родината си.
Сабирова, гадже през последните години на 67-годишния руски богаташ, признава, че той е преживял тежко загубата на делото срещу бившия си бизнес партньор Роман Абрамович. Тогава той е заговорил, че иска да се върне в Русия и да започне отначало.
Тя казва, че е видяла ръкописа на писмото до Путин, което било изпратено през ноември. „Сега чакам отговор, казал й Березовски.
Катерина признава, както и други негови близки, че той е имал симптоми на депресия - безсъние, отказ да се вижда с хора, но не смята, че е посегнал на живота си. Двамата се били разбрали да се срещнат в Израел на 25 март и да прекарат две седмици ваканция там. Тя не е била в Лондон в деня на смъртта на олигарха, но е говорила с него по телефона в навечерието и гласът му звучал бодро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване