04/01/13 10:17
(http://www.hsnovini.com/)

Масови проверки на яйца и агнешко месо от днес

Снимка: архив

От днес Българската агенция по безопасност на храните стартира масови проверки на агнешко месо и яйца по търговски обекти за стоки на дребно и заведенията за обществено хранене. Акцията е заради предстоящите християнски празници Великден и Гергьовден.

Основно внимание традиционно ще се обърне на яйцата и боите за яйца и козунаците. От агенцията предупреждават, че строго ще следят за произхода, качеството и съхранението на предлаганото в търговските обекти агнешко месо. На територията на областта ще бъдат инспектирани 4-те пакетиращи центрове за яйца, предприятията за преопаковане и складовете за храни. Ще се проверява наличната документация и маркировка на стоката.

През миналата седмица Областната дирекция по безопасност на храните е извършила 122 проверки в региона. Съставени са 5 акта, три от които в областния град. Собственик на кафе-аперетив ще плати глоба от 1 000 до 3 000 лева, заради липса на удостоверение за регистрация на обекта. Санкциониран е и стол за обществено хранене, за неизпълнено предписание. Собственикът ще плати глоба от 5 00 до 1 000 лева. Акт на същата стойност е съставен и на хранителен магазин, в който е продавана стока с изтекъл срок на годност.

29 килограма риба е иззета от специализиран магазин в Димитровград, след съвместна  акция на инспекторите от дирекция по безопасност на храните и ИАРА. Собственикът на рибния магазин не е представил пред проверяващите документ за произход на стоката. За нарушението той ще плати глоба от 250 до 500 лева. Иззета е и бира с изтекъл срок на годност от бистро в Харманли, информират още от дирекцията.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване