04/01/13 15:37
(http://www.klassa.bg/)

Модернизират пристанище Бургас

Предстои да бъде изграден специализиран терминал за зърнени храни на пристанище Бургас, какъвто към момента липсва на българските пристанища. Този силозен комплекс ще бъде оборудван съгласно най-съвременните технологии, включващи разтоварването на зърно, както с автомобили, така и с вагони. Това предвижда инвестиционната програма на „БМФ Порт Бургас” ЕАД - концесионер на Пристанищен терминал „Бургас Запад”, съобщиха от компанията.

На стария кей за насипни товари, който в момента е в много лошо състояние, изцяло се подменя както настилката, така и прилежащата към нея ВиК и електроенергийна инфраструктура. Тези ремонтни дейности са наложителни, тъй като старият кей за насипни товари не е ремонтиран над 40 години.

Според капитан Жорж Дерелиев – изпълнителен директор на „БМФ Порт Бургас” ЕАД, дълбочината на някои от кейовите места в пристанище Бургас е огромно предимство пред останалите пристанища в Черноморския регион. Тази дълбочина позволява на най-големите кораби (с дължина до 300 метра), преминаващи през Босфора, да влизат в пристанището, което ще доведе до стабилен ръст на товарооборота.

От „БМФ Порт Бургас” съобщават още, че през последната година са открили нови работни места, а средната заплата е достигнала 996 лв. Запазени са и всички социални придобивки по колективния трудов договор, който е бил одобрен преди подписването на договора за концесия. Освен това над 90% от външните услуги, необходими на пристанището, се възлагат на малки и средни фирми от Бургаски регион.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване