04/01/13 14:30
(http://www.klassa.bg/)

Роднини на кипърския президент теглили предварително авоарите си?


На фона на финансовата криза в Кипър се разрази нов скандал. Компании, принадлежащи на роднини на кипърския президент Никос Анастасиадис, са изтеглили десетки милиони евро от банка Cyprus Popular Bank (Laiki) на 12 и 13 март. Изтеглянето на средствата е станало само няколко дни преди довелото до кризисна ситуация на острова решение на “тройката“ (ЕС, ЕЦБ, МВФ) за орязване на влоговете над 100 хил. евро.

Според изнесената информация, парите били прехвърлени в Лондон. От опозицията в страната призоваха специална комисия да разследва тази информация и други подобни съобщения, свързани с извършването за огромни задгранични парични преводи в навечерието на обявеното от „тройката“ решение за данък върху депозитите над 100 хил. евро.

Позовавайки се на признанието на кипърския финансов министър, че за идеята за облагането се е знаело предварително, депутат настоя да се разследва как са се възползвали от тази информация членовете на кабинета, за да спасят авоарите си в чужбина.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване