04/01/13 13:03
(http://www.klassa.bg/)

Сеул заплаши с „мощен отговор“ при агресия от Северна Корея

Насред покачващото се напрежение на Корейския полуостров Сеул заплаши в понеделник с „мощен отговор“ при агресия от Северна Корея. Президентът Пак Хън-хе обяви на среща с военни, че е приела „много сериозно“ серията от заплахи на Пхенян, който в събота обяви военно положение. „Ако бъде отправена провокация срещу Южна Корея и нейния народ, ще дадем мощен отговор в първоначалната битка без никакви политически съображения“, заяви първата жена президент на Юга. В нощта на неделя срещу понеделник САЩ изпратиха невидими изтребители „F-22 Raptor” от Япония в южнокорейската база Осан в рамките на продължаващите съвместни военни маневри.
Междувременно на пленум на ЦК на управляващата комунистическа партия в Пхенян бе обявено в понеделник, че ядрените оръжия са „животът на страната“ и те ще бъдат развивани и занапред. „Само когато бъде издигнат ядреният щит за противоракетна отбрана, ще успеем да разбием амбицията на американските империалисти да анексират със сила Корейския полуостров“, се казва в съобщението, цитирано от официалната агенция КЦТА.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване