04/02/13 15:49
(http://www.klassa.bg/)

EasyJet с директна авиолиния София - Берлин

Воден салют посрещна самолета на авиокомпания EasyJet, който осъществи на 2 април първия полет на авиокомпанията по линията София - Берлин. Дестинацията бе открита официално от Питър Войц, маркетинг директор на easyJet за Австрия, Швейцария и Източна Европа. и от зам.шефката на летище „София” Мариана .Кирилова. Кристиан Кръстев, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията пристигна на терминал 1 специално за да поздрави екипажа на първия полет. „Пристрастен съм към авиацията. Откриването на нова линия е радостно събитие за всички”, каза министърът.
Според Питър Воиц новата директна авиолиния ще допринесе за активизиране на търговските и икономическите отношения между двете страни и и улесни контактите между двете столици. „Надяваме се по този начин нашата авиокомпания да допринесе и за кандидатурата на София за културна столица на Европа”, каза Питър Войц. Превозвачът ще извършва целогодишно три пъти седмично полети от София до летище Берлин Шьонефелд,. Авиокомпанията ще лети със 156-местен самолет Еърбъс А319 между столиците на България и Германия

Министърът на транспорта Кристиан Кръстев (в средата) посрещна първия екипаж

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване