04/02/13 09:56
(http://www.klassa.bg/)

Британците не харесват фамилиарното отношение от непознати, сочи проучване

Ново изследване показва, че трима от десет британци изпитват досада, когато непознати хора да се държат с тях твърде дружески, пише британският в. „Дейли Телеграф”.
Наводняването с фамилиарни изрази, употребявани от непознати събеседници, превръща дори прости действия като вдигането на телефона или даването на поръчка в източник на раздразнение за твърде официалното и старомодно възпитано британско общество.
Тридесет на сто от анкетираните твърдят, че са уморени от телефонни обаждания и имейли от непознати лица, банкови служители или друг обслужващ персонал, които се обръщат към тях с първото ими име.
Половината от всички запитани са заявили, че биха предпочели тези служители да използват по-подходящи форми като „господине”, „госпожо” или „госпожице”, когато вършат своята работа.
Сервитьорите с твърде фамилиарно отношение също предизвикват недоволството на 10% от участниците в анкетата- особено когато става дума за заведения, в които персоналът сяда на масата на клиентите, за да вземе поръчката.

















„Дейли Телеграф”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване