04/02/13 12:33
(http://www.klassa.bg/)

Обама посрещнал 30 000 гости за Великден

Над 30 000 деца и възрастни бяха гости на президента на САЩ Барак Обама и семейството му по случай Великден, пише „Ню Йорк дейли нюз“.
На Южната морава в Белия дом семейство Обама бе домакин на традиционният детски празник , включващ търкаляне на великденски яйца, игри, четене на книги, готварство, циркови и музикални изпълнения. Мишел Обама не се стърпя да посъветва децата да се хранят правилно и да хапват „не само шоколадови яйца, но и зеленчуци“.
Президентът успя да спре сълзите на 5-годишно момче, което загуби в едно от състезанията. Той го взе на ръце и го помоли да не мисли за станалото, а да се забавлява.
Тогава президентът още не знае, че сам трябва да бъде утешаван, пише изданието. Защото се оказва, че Обама пропуска 17 пъти да вкара кош и е победен от 10- годишен. Накрая президентът прочита на малките си гости книжка за приключенията на буквите.
Традицията да се организират великденски празници в резиденцията на американския президент датира от 1878 г., припомня РИА „Новости“. Разходите ще бъдат покрити от лотарията, разиграна в Белия дом.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване