04/04/13 13:39
(http://www.klassa.bg/)

Bundesbank смята да разследва Deutsche Bank

Германската централна банка (Bundesbank) започва разследване срещу най-голямата банка в страната - Deutsche Bank. Причината са слухове, че Deutsche Bank е укрила милиардни евро загуби от кредитни деривативи в разгара на финансовата криза, съобщава Financial Times. Вестникът твърди, че банката е манипулирала сметки за 12 млрд. долара и по този начин се е изплъзнала от необходимостта да бъде спасявана от правителството, което би било катастрофално за репутацията ѝ.

Очаква се разследващите на Bundesbank да пристигнат през следващата седмица в Ню Йорк за среща с експерти по рискови ценни книжа. Комисията по ценни книжа и фондови борси в САЩ вече започна разследване по случая в края на декември миналата година.

Напомняме, че в края на февруари стана ясно от съобщение на „Ройтерс“, че германски банкери и бизнесмен, работещ в сферата на недвижимите имоти, отиват на съд по обвинение в измама, засягащо Sal. Oppenheim, която някога е била най-силната частна банка в Германия. Делото се води около три сделки за недвижими имоти. В крайна сметка през 2010 година банка Sal. Oppenheim беше придобита от Deutsche Bank AG за 1 милиард евро.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване