04/08/13 14:41
(http://www.hsnovini.com/)

Иззеха агнешко без документи

Снимка: архив

5 килограма агнешко месо са иззели от специализиран магазин в Хасково инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните. Стоката е пренасочена към екарисаж.

Собственикът на специализирания магазин е санкциониран, тъй като в момента на проверката не е представил документи за произход на агнешкото месо. Такива е представил ден по-късно в Областна дирекция по безопасност на храните. От там информираха, че глобата в размер от 500 до 1 500 лева остава в сила.

Заради продажбата на стоки с изтекъл срок на годност са санкционирани и двама собственици на хранителни магазини в Хасково и Тополовград. Глобата в този случай е в размер от 500 до 1 500 лева. За неизпълнение на предписания глоба в същия размер ще платят и собственици на баничарница в Харманли и ресторант в областния град.

Българската агенция по безопасност на храните стартира информационна  кампания  насочена към земеделските стопани добиващи краве мляко, категоризирани във втора и трета група. Тя се осъществи с партньорството на Програма „Глобални библиотеки”. Кампанията ще се проведе във всички общини на територията на страна, по предварително изготвен график, уточниха от агенцията.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване