04/09/13 12:29
(http://www.klassa.bg/)

Вуянович ще е за трети път президент на Черна гора

Досегашният държавен глава Филип Вуянович, издигнат от управляващата Демократична партия на социалистите в Черна гора, ще бъде за трети мандат президент на страната. Следизборната интрига, в която и двамата претенденти за поста се обявиха за победители, бе решена след преброяване на 100% от гласовете.
Според официалните предварителни резултати, за Вуянович са гласували 51,2% от избирателите, а за кандидатът на опозицията бившия дипломат Миодраг Лекич 48,8%. Или съотношението е 161 00 на 154 000 гласа в полза на досегашния президент. В избирателните списъци бяха включени 511 000 избиратели. 10 000 бюлетини са били признати за недействителни. Окончателните резултати ще бъде оповестени след разглеждането на всички жалби в ДИК (Държавната избирателна комисия). При преброяване на 97% от бюлетините и двамата кандидати се бяха обявили за победители.
Вуянович заложи в предизборната си кампания на запазване на стабилността, ръст на благосъстоянието на гражданите и евроатлантическа интеграция.
Президентът има символична власт в Черна гора.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване