04/09/13 12:13
(http://www.klassa.bg/)

Чавдар Трендафилов: Кредитори притискат "Холдинг БДЖ"

"Холдинг БДЖ" е притискан от кредиторите, сложна е ситуацията с подвижния състав, понижено е качеството на услугата, усложнени са преговорите за приватизация на компанията, обяви във вторник по БНТ Чавдар Трендафилов, изпълнителен директор на дружеството. Той обаче подчерта, че диалогът с кредиторите е много интензивен и определени договорености вече са постигнати.
Подобряването на положението в компанията трябва да стане с подкрепата на държавата и е нужно да се реши по какъв начин БДЖ ще продължи да съществува и да предоставя услуги като обществен превозвач. Точната формула обаче не е пряко наливане на пари в железниците, подчерта Трендафилов.
Той обяви, че към настоящия момент не се предвиждат съкращения в железниците, но се готви административна реформа, която да подобри взаимоотношенията между хората в дружеството. В момента се прави проверка, за да се уточни точният брой на необходимите работници в сектора. В началото на май се очаква да бъдат пуснати в експлоатация новите спални вагони от Турция.
Приватизацията на „Товарни вагони” се е отложила по искане на участниците в конкурса, който ще се проведе на 29 април.
Стремим се кражбите в системата да бъдат отстранени. То няма и много ресурси в дружеството, а кражбите нанасят непоправими вреди, заключи той.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване