04/10/13 15:53
(http://www.hsnovini.com/)

143-ма социално слаби от Хасково ще получат еднократни помощи

Грета Иванова, директор РДСП- Хасково

Еднократна помощ ще получат 143-ма социално слаби от Хасково. Те ще бъдат компенсирани заради това, че са получили отказ за енергийна помощ, тъй като доходът им е надвишавал с до 10 лева максималния праг. Еднократната помощ е в размер на 65 лева и 72 стотинки. За да получат тези средства гражданите трябва да подадат отново своите молби за отопление в дирекция „Социално подпомагане”.

“Ако бъдат одобрени хората поради това, че само с 10 лева е надвишавал дохода им ще получат същата помощ. Тя ще бъде преведена по банков път в края на месец май”, информира Грета Иванова, директор РДСП-Хасково.

Мярката на социалното министерство ще бъде приложена и за 16 бедни от Община Минерални бани. 1380 са били общо отказите за енергийна помощ Хасково и Минерални бани, през този отоплителен сезон. 680 от тях са били заради по-висок доход. Майки на деца с увреждания също ще получат еднократна помощ от 50 лева. Парите ще бъдат преведени в края на април.

Майки с деца до 2-годишна възраст също ще получат еднократна помощ от 50 лева. Условието е те да получават детски, а доходът им да не надвишава 350 лева на член от семейството.

От дирекция „Социално подпомагане” информираха, че Обществената трапезария в Хасково ще продължи да работи по установения график, до края на календарната година. Социалната услуга ползват 100 хасковлии.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване