04/10/13 13:46
(http://www.klassa.bg/)

Практикер България очаква ръст през 2013 г.

Практикер България е на път да излезе от кризата. Веригата от типа „Направи си сам“ представи резултати, показващи стабилизиране на продажбите, средната стойност на покупките и броят клиенти на нива, които предоставят възможности за бъдещ растеж. Това е и основата, на която компанията прогнозира 5% ръст на продажбите на годишна база за 2013 г. Печалбата на Практикер на българския пазар преди лихви и данъци (EBIT) за 2012 г. е позитивна. Нетните продажби за 2012 г. отбелязват спад от 4,4% спрямо предходната година, което всъщност представлява достигане на ниво стабилизация. През 2011 г. спадът на нетните печалби беше 12%. През 2013 г. компанията планира 5% ръст в нетните продажби. Компанията ще развива своята програма за бизнес клиенти като ще увеличи броя на консултантите си, чрез специално разработена за тях система. Друг приоритет е наскоро разработения онлайн магазин, който регистрира между 9000 и 19 000 посетители на ден. До края на месец май Практикер планира да увеличи броя на достъпните в онлайн магазина артикули на 20 000 или почти половината от цялостния асортимент, предлаган от компанията.
“Практикер България върви по пътя към успеха и ние сме оптимисти относно развитието на „Направи си сам“ пазара и нашата лидерска позиция в сегмента,” коментира Райнер Витка, генерален директор на Практикер България. “Стъпките ни за излизане от кризата включват нов начин за комуникация с клиентите, широка продуктова гама с различни ценови нива и по-голям брой български производители, които формират близо 80% от общия брой на доставчиците ни.” Фокусиран върху потребителските изисквания, Практикер застава все по-близо до клиентите си, предлагайки по-добра навигация в магазините, по-подробни продуктови описания и професионална помощ. Като отговор на промяната в потребителското поведение, компанията променя своята комуникационна стратегия с нов слоугън, нови визии и нов подход, защото „Практикер в нужда се познава“. “С новия ни слоугън се обръщаме към клиентите си като им казваме, че Практикер не е просто марка или магазин от типа „Направи си сам““, коментира Росен Димитров, директор „Закупуване“ в компанията. “Практикер е техен приятел, който разбира потребителските нужди и предоставя разумни и рентабилни решения.”



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване