04/10/13 07:22
(http://www.klassa.bg/)

Франция узакони гей браковете

Сенатът - горната камара на френския парламент - прие във вторник със 179 гласа "за"срещу 157 "против", първия член на законопроекта за браковете между лица от един и същи пол, Това е най-важният член, който отваря портите пред официалната регистрация на еднополовите бракове, пише АФП.
Членът бе приет без промяна от вота на първо четене в Националното събрание на Франция. Това гласуване става окончателно, освен ако целият закон не бъде отхвърлен след разглеждане от Сената.
Той няма да се подлага на второ четене на парламентарно заседание или на смесена комисия.
Вече гласуван от членовете на Народното събрание, този законопроект е първата социална реформа, започната от левицата, която е на власт във Франция.

Законопроектът бе приет на първо четене с голямо мнозинство на 12 февруари, след като повече от две седмици на оживени дебати и дискусия около 5 хиляди допълнения и изменения.
Във вторник, повечето от сенаторите от лявата страна го подкрепиха. По-голямата част от представителите на френската десница гласуваха против.
Гласуването дойде след повече от 10 часа обсъждане.
В края на март мощна демонстрация на стотици хиляди противници на узаконяването на бракове от този вид заля Париж.















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване