04/13/13 08:01
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Пенсионерите изядоха фискалния резерв

Сваленият от масови протести срещу бедността и корупцията, бивш министър-председател Бойко Борисов обвини пенсионерите, че са "изяли фискалния резерв", предаде кореспондентът на БГНЕС от Пловдив.

В типичния си стил Борисов прехвърли отговорността за стопяването на резерва на увеличените от Сергей Станишев пенсии, които правителството на ГЕРБ трябвало да плаща от първия ден на своето управление от лятото на 2009.

Лидерът на ГЕРБ излезе на сцената на Античния театър в Пловдив, за да открие официално предизборната кампания на партията.

Борисов обвини социалистите в правене на черен PR срещу него. Видно е, че сме по-добри, заяви Борисов, представен от председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов с думите: Когато Борисов излиза той трябва да чува "Победа".

Бившият премиер се качи на сцената, от която през 2009 година също започна кампанията на ГЕРБ, поздрави, огледа приветстващите го членове и симпатизанти и ги попита какво ги е довело тук. Как ви събраха вас тука – дали някой ви е плащал, дали някой ви е докарвал, защото скъпоплатените ПР-и на Станишев, от вас давани естествено, го бяха посъветвали да бъде и той в Арена Армеец, каза Борисов и благодари на представители на СДС и ДСБ, които са дошли на откриването. Това е правилната политика и трябва да се поддържаме, добави той.

"Самият Станишев беше четири години кукла на конци, а сега, когато го е страх да мине по София, праща кукли да ни имитира. Това ли е позитивната му кампания на това момче", каза Борисов по повод вчерашната акция, при която бившите управляващи от ГЕРБ "обикаляха в търсене на… парите на гражданите, но зад лицата на Бойко Борисов, Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Симеон Дянков стояха ентусиазирани млади кукловоди". Колко струва да платиш на четирима актьори, да ги облечеш като маймуни, и да ги изкараш да ни имитират, продължи Борисов с въпросите. Най-важното за едно управление е да има кой да носи политическата отговорност. Ако има проблем с дюни – да бъдат спрени и да бъдат дадени на прокурор. Станишев беше кукла на конци при Доган и пуска кукли да ни имитира, сега иска да е кукловод, а Орешарски да е кукла, каза Бойко Борисов.

Явно Станишев е гледал Дискавъри, каза още Борисов и обясни, че по научнопопулярният канал са давали филм за формирането партията на Хитлер, а понеже Станишев сравнил Борисов с нацисткия лидер, сигурно гледал Дискавъри.

Днес стартираме предизборната кампания на ГЕРБ на национално ниво, а всеки активист на ГЕРБ направи това в своя многомандатен избирателен район, заяви в началото бившият министър и вицепремиер Цветан Цветанов.

Следващите му думи бяха посветени на това как БСП следили движението му по територията на страната и как пускали недостоверни сведения за начина, по който е разговарял с кметовете. "Единственото, което интересува БСП е как да опонират на опонента с черен PR, а ние ще правим кампания лице в лице", подчерта Цветанов, след което повтори: "Ние сме силни да признаем грешките си".

Цветанов заяви, че рекордът през тази кампания е участието на 42 партии и коалиции в изборите, а знаем, че след участието в изборите в Народното събрание са влизали между 4 и 6 партии, което означава, че ще пилеем много гласове.

Цветанов пожела ГЕРБ да има мнозинство в следващия парламент с премиер Бойко Борисов, което според него ще бъде прецедент за целия период на прехода – една партия да повтаря мандата на правителството си с един и същи министър-председател.

След като Бойко Борисов напусна сцената на Античния театър през страничния вход за актьори, журналистите не можаха да му зададат актуални въпроси, свързани със словото му, а пловдивчани, които почиваха след работния ден в кафето "Криптата" над театъра коментираха с насмешка, че бившият премиер е "акостирал като Дарт Вейдър, слизащ от космическия си кораб". Пловдивчани коментираха без притеснение, че масовото участие в откриването на кампанията на ГЕРБ се държи повече на атрактивната концертна програма с участието на популярни родни звезди, отколкото заради политически пристрастия. Именно такъв концерт в тези оскъдни времена е за предпочитане, при положение че не се плаща за това представление.
















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване